Upotreba kolačića

Što su kolačići i kako se A0 d.o.o. ( www.vidime.hr ) koristi kolačićima?

Poduzeće A0 d.o.o., djelujući u svoje ime ili preko treće strane angažirane za pružanje statističkih usluga, može se koristiti kolačićima kada korisnik pregledava mrežnu stranicu. Kolačići su datoteke koje se pregledniku šalju s poslužitelja radi registriranja aktivnosti korisnika tijekom pregledavanja.

Korištenje kolačića omogućuje poslužitelju mrežne stranice prepoznavanje mrežnog preglednika kojim se korisnik koristi radi pojednostavljenja doživljaja pregledavanja, primjerice dopuštajući pristup korisnicima koji su se prethodno registrirali, pristup područjima, uslugama, promocijama i natjecanjima rezerviranima isključivo za njih te bez potrebe za prijavom tijekom svakog posjeta. Oni se također koriste za mjerenje parametara publike i prometa, nadzor napretka i broj pristupa.

Jamstva u vezi s korištenjem kolačića

Kolačići kojima se mrežna stranica koristi isključivo su povezani s anonimnim korisnicima i njihovim računalima te ne pružaju osobne podatke o korisnicima.

Pojedinim kolačićima koriste se treće strane (npr. Google) kako bi poduzeću A0 d.o.o.  pružile podatke o učinkovitosti njegovih promocija. Kolačići ni u kojem slučaju ne prikupljaju osobne podatke koji bi se mogli iskoristiti za identifikaciju određenog korisnika.

Kolačići koji se koriste na mrežnoj stranici u svakom su slučaju privremene naravi i koriste se isključivo za poboljšanje učinkovitosti zadnjeg prijenosa. Nijedna vrsta kolačića korištenih na mrežnoj stranici nema trajanje koje premašuje razdoblje od dvije godine.

Korisnici mogu konfigurirati svoje preglednike kako bi primili obavijesti o prijemu kolačića te mogućnosti sprječavanja njihove instalacije na računalu.

Brisanjem ili onemogućavanjem kolačića poduzeća A0 d.o.o. korisnik možda neće moći pristupiti određenim funkcijama mrežne stranice.

Korisnicima nije potrebno dozvoliti instalaciju kolačića za korištenje mrežne stranice, iako se trebaju prijaviti na usluge koje zahtijevaju prethodnu registraciju ili prijavu.

Kojom se vrstom kolačića A0 d.o.o. koristi?

Poduzeće A0 d.o.o. koristi se ovim vrstama kolačića:

Tehnički kolačići

Ovi kolačići korisniku omogućuju pregledavanje mrežne stranice.

Analitički kolačići

Poduzeće A0 d.o.o. koristi se kolačićima usluge Google Analytics za izračun broja korisnika koji posjećuju mrežnu stranicu. Ovi kolačići omogućuju mjerenje i analizu načina na koji korisnici pregledavaju mrežnu stranicu. Spomenute informacije omogućuju poduzeću A0 d.o.o. neprestano poboljšanje svojih usluga i doživljaja kupnje korisnika mrežne stranice.

Za više informacija pogledajte stranicu o pravilima zaštite podataka usluge Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Što se događa s poveznicama na druge mrežne stranice?

Mrežna stranica može sadržavati poveznice na druge mrežne stranice, čije se politike o povjerljivosti podataka razlikuju od onih poduzeća A0 d.o.o. Poduzeće A0 d.o.o. stoga neće snositi odgovornost za sadržaj ili prakse povezanih mrežnih stranica. Poduzeće A0 d.o.o. savjetuje korisnicima da provjere politike o povjerljivosti podataka svih mrežnih stranica kojima pristupaju preko mrežne stranice croatiancreations.com

Na koji način A0 d.o.o. prikuplja i upotrebljava IP adrese?

Poslužitelji mrežne stranice mogu automatski prepoznati IP adresu i naziv domene kojima se korisnici koriste.

IP adresa predstavlja broj koji se automatski dodjeljuje računalu kada se ono poveže s internetom. Ove informacije omogućuju naknadnu obradu podataka radi dobivanja statističkih podataka koji omogućuju utvrđivanje broja posjeta mrežne stranice, redoslijed posjeta, točke pristupa itd.